Komunia

Obsługujemy i kompleksowo organizujemy imprezy okolicznościowe: chrzciny, komunie, konsolacje, imieniny, urodziny itp. W swojej ofercie posiadamy dwie sale dla maksymalnie 90 i 250 osób. Wystrój naszych sal zaspokoi gusta najbardziej wymagających klientów.

Proponujemy Państwu okrągłe lub tradycyjne stoły z wytworną dekoracją w kolorystyce bieli atłasów z dodatkiem czerwieni i złota. Każda sala posiada miejsce do tańczenia wraz z podestem dla muzyków, a także osobne toalety.

Rezydencja Zalewskich położona jest z dala od miejskiego zgiełku, otoczona pasem zieleni, pięknym ogrodem i tarasami. Jest to doskonałe miejsce na stworzenie niepowtarzalnej atmosfery. W ofercie posiadamy pokoje gościnne oraz apartament dla nowożeńców.

Cały nasz zespół przykłada ogromną wagę do każdego szczegółu związanego z przygotowaniem pobytu Gości oraz dokłada wszelkich starań aby przyjęcia odbyły się na najwyższym poziomie. Troszczymy się o atmosferę przyjęć, posiłków i zabawy, która pozostawia w pamięci wyłącznie miłe wspomnienia.

Organizując uroczystość w Rezydencji Zalewskich gwarantujemy Państwu i wszystkim Gościom, że zostanie ona niezapomnianym wydarzeniem.

 

Usługa organizacji przyjęcia komunijnego zapewnia:

stylowo wykończoną salę balową z wystrojem w kolorystyce bieli atłasów z dodatkiem czerwieni i złota, dekorację stołów (świeczniki, serwetki), przestronny taras, parking dla gości, wykwintną kuchnię, 3 dania gorące ( 1 zupa,1 danie głównie 1 potrawka ), 5 przekąsek zimnych, 3 sałatki, napoje gazowane i soki 1 litr/osoba, napoje gorące kawa, herbata bez limitu, 3 rodzaje ciast, owoce sezonowe lub sałatka owocowa.

Umożliwiamy korzystanie z własnych alkoholi posiadających banderole. Nie pobieramy tzw. opłaty „korkowej”.

Ponadto polecamy Państwu wybór usług dodatkowych:

tort okolicznościowy, fontanna czekoladowa, występ artysty dla dzieci cena uzależniona od programu, opiekunka do dzieci

Proponowane menu:

  • Zupa – jedna pozycja do wyboru:
    • tradycyjny rosół domowy z makaronem,
    • krem ze świeżych pomidorów z dodatkiem bazylii i groszku ptysiowego,
    • zupa grzybowa z makaronem,
    • zupa neapolitańska z łazankami,
  • Danie główne – jedna pozycja do wyboru:
    • pierś z kurczaka panierowana w sezamie w sosie musztardowo-miodowym podana z frytkami i bukietem surówek,
    • rolada schabowa z żółtym serem i warzywami podany z ziemniakami puree i marchewką baby,
    • filet z indyka w sosie śmietanowym podane z ziemniakami opiekanymi w ziołach,
    • sosem jogurtowym i surówką z czerwonego buraka,
    • karkówka pieczona podana z sosem pieczarkowym z kluskami śląskimi i marchewką z bakaliami,
    • łosoś w sosie szpinakowym, ziemniakami puree, surówka colesław
  • Potrawka – jedna pozycja do wyboru:
    • strogonow z chrupiącą bułeczką,
    • potrawka z indyka z ananasem,
    • kurczak po węgiersku,
    • kartacze ze skwarkami,
    • kapusta młoda z zieleniną,
    • pieczarki w śmietanie
  • Przekąski – pięć pozycji do wyboru:
    • schab po warszawsku,
    • indyk w maladze,
    • tymbaliki drobiowe,
    • ryba faszerowana w galarecie,
    • półmisek wędlin,
    • półmisek mięs pieczonych,
    • ryba po grecku,
    • jaja z pastami
  • Sałatki – trzy pozycje do wyboru:
    • sałatka caprese,
    • sałatka hiszpańska ( granat, ser pleśniowy),
    • sałatka krabowa z makaronem chińskim,
    • sałatka gyros,
    • sałatka szefa ( szopska),
    • sałatka jarzynowa,
    • tortilla w dwóch smakach ( łosoś + szpinak,ser)


    Więcej zdjęć z organizacji imprez znajdą Państwo w naszej galerii. Zapraszamy do wirtualnej wycieczki.